پدیدآورنده:احمد محسن زاده،
خدمت رسانی یعنی سود رسانی و خیر رسانی که انسان هر چه توان دارد به دیگران سود رساند و مشکلات و نیازهای مردم را برطرف سازد.
امام «ره» یکی از تربیت شدگان بزرگ مکتب اهلبیت طهارت، خدمت به مردم را خدمت به خداوند متعال میداند، آنجا که میفرماید: «خود را برای خدمت به اسلام و ملت محروم مهیا کنید. کمر به خدمت بندگان خدا که خدمت به خداست ببندید».
پیامبر خدا (صلی الله علیه و آله) فرمود: «من کان فی حاجةِ اخیه کان اللّه فی حاجتِهِ»؛ «کسی که در پی حاجت مردم باشد، خداوند نیز در پی برآوردن حاجت اوست.»
امام علی (علیهالسلام) فرمود: «لیکن احبّ الناسِ الیک و احظاهم لدیک اکثرهم سعیا فی منافع الناسِ»؛ «محبوبترین مردم در نزد تو کسی باشد که برای رفع مشکلات مردم بیشتر تلاش میکند.»
در نتیجه خدمت گزاران صادق در دل مردم جای گرفته و از محبت خاصی برخوردار میشوند که در زندگی ممدوح مردم بوده و در صورت نبود و درگذشتشان از دعای آنان برخوردار میشوند.
خدمت رسانی، برتر از بسیاری از عبادتهای مستحب است. امام صادق (علیهالسلام) فرمود: «مَنْ طافَ بهذا البَیْتِ طَوافا واحدا کَتَبَ اللّه لَهُ ستَّة آلافٍ حَسَنَةً و محاعَنْه سِتَّة اَلافِ سیِّئة و رَفعُ لَهُ سِتَّةَ آلافِ دَرَجَةً حتّی اذا کان عِنْدَ الْمُلْتَزَم، فَتَحَ لَهُ سَبْعَة أبواب من أبوابِ الجَنَّة، قُلْتُ جُعِلْتُ فِداک هذا الفَضْلَ کُلّهُ فِی الطّواف؟ قال: نَعَم، وَ اُخبُرکَ اَفضل من ذلک فی الطّواف؟ قضاءُ حاجَةِ المُسْلِمِ أفْضلُ مِنْ طوافٍ و طوافٍ حتی بَلَغ عَشْرا».
«کسی که خانه خدا را یک بار طواف کند خدا برای او شش هزار حسنه مینویسد و شش هزار گناه او را میبخشد و شش هزار درجه او را بالا میبرد و آن گاه که در قسمت «ملتزم» کنار کعبه قرار گیرد، هفت باب از ابواب جنت برویش گشوده شود. به امام گفتم: فدایت شوم، این همه پاداش، مربوط به طواف است؟ امام پاسخ داد: به تو خبر میدهم از چیزی که از حیث پاداش از این برتر باشد و آن برآورده ساختن حوایج مسلمانان است که برتر است از «طواف» و «طواف»... و امام تا ده «طواف» را تکرار بر شمرد.»
|